Тури в Італію з Франківська

Паломництво до Меджугор’є та святинь Італії
«В гості до Святого Антонія та Пресвятої Богородиці»
 (ПАЛОМНИЦЬКА ПРОГРАМА)
8-17 червня 2018 р.
   АКЦІЙНА ЦІНА** 299 € + 200грн   
Мілан (1 день, 1 ніч) – Генуя, Чінкве-Терре (1 день, 1 ніч) – Піза, Флоренція (1 день, 1 ніч) – Болонья (1 день, 1 ніч) - Падуя, Венеція (1 день) – Меджугор’є (3 дні, 2 ночі)

Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (02.30), Чортків (03,.00), Теребовля (04.00)**, Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.00), Львів (08.00), Стрий (09.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (07.00), Калуш (07.30), Долина (08.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
   Манея   

1 день, п’ятниця (08.06.2018).
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Угорського кордону. Переїзд до Мілану.
   Міст Сечені, Будапешт   

2 день, субота (09.06.2018). МІЛАН.
Ранкове прибуття у Мілан. День у знаковому італійському місті. Мілан - значний фінансовий, промисловий, науковий і культурний центр.  Свята літургія у одному з храмів міста.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (15 €).
Протягом оглядової екскурсії буде нагода познайомитися з визначими пам'ятками міста. У Мілані розташовані багато фінансових компаній, а в передмісті розташовується «авангард» промислової зони. Фієра Мілано, міський торговий-виставковий комплекс — один з найзначніших у світі. Відомі храми міста - Кафедральний собор Дуомо (XIV–XIX ст.), (XV ст.), церква Санта Марія делле Ґраціє, що містить фреску «Тайна вечеря» Леонардо да Вінчі, Оперний театр Ла-Скала (XVIII–XIX ст.), Замок Сфорца (Кастелло Сфорцеско) та інші.
Вільний час для того щоб прогулятися вулицями італійського міста та шанс піти на шопінг у столиці моди!!!
Ввечері - переїзд до готелю. Поселення в готель, ночівля в готелі.
   Мілан, Соборна площа   

3 день, неділя (10.06.2018). ГЕНУЯ, ЧІНКВЕТЕРРЕ.
Сніданок в готелі, виселення з готелю, переїзд у Геную. Свята літургія у одному з храмів міста.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (12 €).
Довідка: Місто Генуя - центр Італійського Лазурного берега із найбільшим морським портом. Це шосте за величиною місто Італії має давнє походження і багату історію, пов’язану з мореплавством і торгівлею. Сучасна Генуя одночасно є культурним, науковим і туристичним центром країни. Старовинні порти, вулиці та палаци, історичний центр, що зберіг у своїй архітектурі риси середньовіччя, і найстаріший банк в світі – банк Св. Георгія. Сусідами в цьому місті з дизайнерськими бутиками, антикварними лавками і магазинчиками є магазинчики свіжих продуктів.
Генуя - дуже незвичайне місто. Воно не схоже на інші італійські міста і, хоча програє в туристичній значущості більшості інших великих міст Італії, проте по-своєму привабливе. Генуя славиться своїм морським портом, в якому проходить найвідоміше в світі яхт-шоу! Адже не дарма Генуя – батьківщина Колумба, де досі зберігся будинок, в якому жив цей великий мореплавець.
Вільний час. Збір групи переїзд у Чінкве-Терре.
Заснований на початку XIII століття Ріомаджоре є найбільшим містом п’ятірки Чінкве-Терре. Географічно поселення розділене на три частини: залізничний вокзал, Старе місто і пристань з невеликим гальковим пляжем. Основні визначні пам’ятки Ріомаджоре: церква Святого Іоанна Хрестителя (1340), церква Санта-Марія-Ассунта (XV-XVI), замок Ріомаджоре (1260), храм Монтенеро (1335). Унікальне скелясте село славиться на всю Італію своїм вином.
Міф про те, що в маленьких населених пунктах подивитися нема на що, розбиває в пух і прах у цьому крихітному італійському містечку. Не дарма про нього жартують, що він «застряг між скель»: здається, його іграшкові будиночки ростуть з каменю, розцвічуючи узбережжі яскравими фарбами своїх фасадів.
Мандрівникам тут є чим зайнятися: прогулятися по химерним вуличках, перехідним то у вузькі тунелі між будинками, то в сходи, випити смачного вина місцевого виробництва, оглянути руїни, яким понад 500 років, і помилуватися з них видом на море. До речі, в Ріомаджоре не користуються автомобілями, так як проїзд в містечку дуже утруднений, а місцями неможливий: ці вузькі вулички були створені виключно для людей. До ваших послуг і чудовий парк Чінкве-Терре, в якому дбайливо зберігають дику природу та її мешканців. Сам Ріомаджоре і прилеглі до нього території є об’єктом охорони ЮНЕСКО.
Вільний час, відпочинок на березі Адріатичного моря!.
Переїзд до готелю. Ніч в готелі.
   Ріомаджоре   

4 день, понеділок (11.06.2018). ПІЗА, ФЛОРЕНЦІЯ
Сніданок в готелі, виселення з готелю, переїзд до міста Піза.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію Піза – місто падаючої вежі* (12 €).
Довідка: Це старовинне місто було однією із чотирьох морських республік в Італії. Падаюча вежа (Torre Pendente) по праву є символом міста.Так чому ж вежа «падає»? Із цього приводу є дві легенди. По одній з них архітектору, що створив башту, не заплатили за його роботу, і він пішов. А вежа вирішила піти за ним. За іншою версією архітектор вежі був горбанем. І ось саме своїм творінням він хотів довести, що і непривабливе може бути гідне захоплення. Володар престижного університету, Піза до наших днів зберегла свій аристократизм і добре ім'я, свої елегантні будівлі уздовж набережних. Місто виникло на місці злиття двох річок – Арно і Серкьо. Піза сполучає свій туристичний вигляд із повсякденним життям, поте все більше перетворюється на місто-музей.
Вільний час, переїзд у Флоренцію.
Довідка: Флоренція має багату культурну історію. З 14 по 16 століття вона була одним з найважливіших культурних, економічних та політичних міст Європи. А у 19 столітті Флоренція короткий час була столицею об’єднаної Італії. Свята  літургія у одному з храмів міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – (13 €).
Протягом екскурсії Флоренцією ми відвідаємо: Собор Санта Марія-дель-Фьоре, Базиліку Сан Лоренцо, Базиліку Санта Кроче та ін.
Вільний час.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
   Пізанська вежа   

5 день, вівторок (12.06.2018). БОЛОНЬЯ
Сніданок в готелі. Ранковий переїзд до Болоньї. Свята літургія у одному з  храмів міста.
Довідка: Болонья - одне з найважливіших міст Італії. Добре відома серед італійців як туристичне місто, але не так відома серед туристів з інших країн. Історичний центр міста є одним з найбільших і добре збережених центрів. Болонья знаменита своїми аркадами, по них можна обійти всю центральну частину, адже їх загальна довжина 35 кілометрів!
Символом міста є дві падаючі вежі, згадані ще у "Божественній комедії" Данте: Торре Гарізенда (48 м) і Торре дельї Азінеллі (98 м), на яку можна піднятися, подолавши майже 500 сходинок.
У місті знаходиться найстаріший університет у світі, заснований у 1088 році. У місті навчаються приблизно сто тисяч студентів, які збагачують суспільне і культурне життя міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом  (13 €).
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
   Вежа Прендипарте   

6 день, середа (13.06.2018). ПАДУЯ, ВЕНЕЦІЯ. ДЕНЬ СВЯТОГО АНТОНІЯ!!!!
 Прибуття в Падую. Вільний час у Падуї. Прогулянка містом.
Довідка: Падуя є одним з найстаріших міст північної Італії, неподалік Венеції. За легендою Падуя була заснована у XII ст. до н. е. Протягом історії Падуя була важливим культурним центром Італії, там знаходиться один з найстаріших італійських університетів.Покровителем Падуї є Святий Антоній, помолитись мощам якого приїжджають паломники зі всього світу. Ми відвідаємо Базиліку Св. Антонія, церкву св. Юстини, в якій знаходяться мощі євангелиста Луки, Матея та мощі перших мучеників. Побуваємо на площі біля церкви Св. Юстини.
*Рекомендуємо подорож до Венеції (громадським транспортом).
Прибуття у Венецію. Вільний час у Венеції, можливість прогулятися старовинними вуличками, відвідати центральну площу міста Сан-Марко, покататись на гондолі і просто відчути неймовірну і чаруючу атмосферу міста.
*Рекомендуємо оглядову екскурсію містом – «Венеція – казка на воді» (13 €).
Довідка: Венеція є, мабуть, одним з самих незвичайних і привабливих міст нашої планети. Це місто сповнений чарівності і краси. Це унікальне місце прагнути побачити власними очима практично кожен.
Місто розкинулося на 118 невеликих островах між материком і Адріатичним морем. Його пронизують 160 каналів. Можна сказати, що Венеція стоїть на воді.
Венеція – це суміш різноманітних архітектурних стилів, що додало місту неповторного вигляду.
Куди б ви не пішли вказівники неодмінно виведуть вас на одну з найкрасивіших площ — Сан-Марко – одну з візитівок Венеції.
*Рекомендуємо відвідати, Палац Дожів який відображає сутність всієї Венеції – з усім своїм багатством і марнославством, з болючим надлишком краси та вічним святом… Зовні палац вражає красою світлих стін і витончених колон, проте й досі їх не залишає дух жорстокого середньовіччя. Всередині один за одним свої двері відчиняють розкішні покої, пишні галереї та зали, прикрашені роботами відомих художників і скульпторів (вх. Квиток - 19 €).
*Рекомендуємо незабутню прогулянку на гондоліЩоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятись містом на гондолі. Цей традиційний човник має дуже давню історію, але й досі користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються найкращі панорами на визначні пам'ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю. І, повірте, Вас вразять і самі гондольєри, адже це справжнє мистецтво - управляти гондолою і маневрувати нею в найвужчих каналах. А може, Вам пощастить і гондольєр розщедриться і подарує Вам справжню італійську серенаду.. (20 €)..
Повернення в Падую. Нічний пеерїзд до Меджугор’є.
   Середньовічна Падуя   

7 день, четвер (14.06.2018) МЕДЖУГОР’Є. Прибуття в Меджугор’є о 09.00 (орієнтовно). Поселення в готель/пансіон. Оглядова екскурсія з розповіддю про Меджугор’є. Відвідуванняцеркви Св. Якова, мироточивого Хреста, могили отця Славка Барбаріча – колишнього пароха Меджугор’я, що багато трудився для розвитку школи Марії. Обід. Молитва вервиці на горі об’явлень ПодбрдоВільний час. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
18.00  Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
18:00 – Молитва Вервиці;
19:00 – Свята Меса;
20.00 – Вервиця Мируосвячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
   Свята Літургія   

8 день, п’ятниця (15.06.2018). МЕДЖУГОР’Є. (ПІСТ НА ХЛІБІ І ВОДІ). Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Хресна Дорога на горі Кріжевац.  Обід. Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» - заснованою італійською монахинею – сестроюЕльвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
18.00  Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
18:00 – Молитва Вервиці;
19:00 – Свята Меса;
20.00 – Вервиця Мируосвячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
   Гора Кріжевац   

9 день, субота (16.06.2018). МЕДЖУГОР’Є. Свята Літургія українською мовою в східному обряді. Сніданок. Екскурсія до водоспаду Кравіца. Обід. Можливе відвідування «Майчиного села» (села Матері) - заснованого о. Славком Барбарічем в 1993 р. Б. Заснування "Майчиного села" викликала необхідність опіки над дітьми, які втратили свої сім'ї та житло внаслідок війни на Балканах. Зараз на території "Майчиного села" діє багато різних спільнот та фундацій. На території є навіть свій зоопарк Святого Франциска, який заснував ще о. Славко Барбаріч для реабілітації жінок та дітей, які внаслідок психологічних травм після військових дій не могли спілкуватися з іншими людьми. Вільний час для приватної молитви, відпочинку чи купівлі сувенірів. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць, про які повідомимо додатково.
18.00  Вечірня молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною та обов’язковою подією для участі усіх паломників, що перебувають в Меджугор’є:
18:00 – Молитва Вервиці;
19:00 – Свята Меса;
20.00 – Вервиця Мируосвячення куплених речей, молитви за зцілення душі і тіла;
20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.
Ночівля в готелі.
   Водоспад Кравіце   

10 день, неділя (17.06.2018). Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 22.00).
  
У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід священика і керівника групи;
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*;
-сніданки (в Італії) / сніданки, обіди (в Меджугор’є) згідно програми;
-медичне страхування;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-консульський збір для отримання візи (35 €) + візовий збір (20 €) – для паломників, котрим необхідна віза;
-факультативні екскурсії;
-харчування, не передбачене готелями;
-проїзд громадським транспортом;
-вартість синхронного перекладу вечірньої молитовної програми (2 € - обов’язкова плата);
-вхідний квиток на водоспад Кравіца (3 € - факультативно)
-приватні витрати;

Рекомендуємо взяти з собою:
-невеликий FM-радіоприймач з навушниками (це може бути також mp3 плеєр чи мобільний телефон з функцією FM-радіо);
-Біблію;
-Вервицю;
-парасолю/дощовик;
-ліхтарик;
-панаму чи капелюх для захисту від сонця.

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб;
** Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
*** Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
**** Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;
****** Для всіх, у кого "День народження" в подорожі – у подарунок від організаторів одна з рекомендованих екскурсій!