Тур в Норвегію на фйорди економно

Подорож країнами Прибалтики та Скандинавії
«В ГОСТІ ДО ТРОЛІВ 2»
 (ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)
01 -12 липня 2018 р.
   АКЦІЙНА ЦІНА**469€  + 200 грн.   
** при оплаті туру до 31.01.2018
            Вартість, при оплаті туру після 31.01.2018, - 499 € + 200 грн.         
Рига – Стокгольм – Флом – Кьосфоссен –
Сьогнефйорд (Нерейфйорд та Аурландфйорд) – Гудванген – Сталхейм –
Твіндефоссен – Берген – Хардангерфйорд – Одда – Лотефоссен –
Осло – Стокгольм – Сігтуна – Упсала – Таллінн – Гельсінкі
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (12.30), Чортків (13.00), Теребовля (14.00)*, Тернопіль (15.00), Зборів (07.30);
Львівська обл.: Золочів (16.00), Львів (17.30), Стрий (16.30)**;
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (14.30)**, Калуш (15.00)**, Долина (16.30)**;
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
  Сьогнефйорд   

1 день, неділя (01.07.2018).
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Польського кордону. Переїзд до Литви.
По дорозі – паті на колесах! Нічний переїзд до Риги.

2 день, понеділок (02.07.2018). РИГА.
Прибуття до Риги. Запрошуємо на оглядову екскурсію «Рига - Маленький Париж Півночі». Так, так, саме так у 30-ті роки XX століття називали Ригу за її бурхливе нічне життя, що зберігає в собі безліч таємниць і загадок. З плином часу Рига стає все більш привабливою. Рига - місто хорошої кави, джазу, маленьких смачних тістечок і стильних кафе.
Після екскурсії – поселення в готель. Вільний час. Ночівля в готелі.
   Рига, старе місто    

3 день, вівторок (03.07.2018). РИГА.
Сніданок. Вільний день у Ризі. Орієнтовно о 15:00 переїзд в порт. 17:30 – відплиття на поромі до Стокгольму. Ночівля на поромі (розміщення в каютах на 4 особи економ-класу без вікна). Тут Ви знайдете магазини, кафе, обмінник, розважальні програми, нічний клуб… незабутня ніч на величезному кораблі.
    Паром із Риги в Стокгольм    

4 день, середа (04.07.2018). СТОКГОЛЬМ.
Сніданок на поромі (оплачується додатково за бажанням). Прибуття до Стокгольму о 10:30. Оглядова автобусно-пішохідна екскурсія «Місто на воді - Стокгольм». Стокгольм - столиця Швеції, відома не тільки своєю красою, але й тим, що є найбільшим містом Скандинавії. Ми хотіли в казку... і ось ми тут. «Королівський Стокгольм» - архітектура національного романтизму та її найвідоміший силует - ратуша Стокгольма. У Золотому і Синьому залах проходить банкет на честь вручення Нобелівської премії. Найбільший за площею діючий Королівський палац Європи, казкові будиночки, крихітні башточки, бруковані вулички, багато сувенірних мaгaзинчиків ...
Після екскурсії – вільний час. Орієнтовно о 22:00 – збір групи, нічний переїзд до Флому.
    Набережна Стокгольму    

5 день, четвер (05.07.2018). ФЛОМ.
Нас чекає край білосніжних гірських вершин на тлі ніжного синього неба ... Сьогоднішній день буде сповнений вражень, недарма кажуть, що Норвегія – це найкрасивіша країна у світі! Норвегія – це гори, фйорди, водоспади, вікінги і тролі, а також найсмачніший у світі лосось.... Нас чекають гори Хемседала, найдовший дорожній тунель – Лердальскій - 24,5 км, найбільш мальовнича залізниця – Фломська, найдовший фйорд Норвегії – знаменитий Сьогнефйорд…
Знайомство з Норвегією розпочнемо з містечка Флом. Прибуття до мальовничого поселення на березі фйорду близько 12:00. Пропонуємо Вам дві захоплюючі мандрівки:
* Рекомендуємо незабутню двох годинну поїздку Фломською залізницею (за бажанням - 60 €).Фломська залізниця вважається найбільш мальовничою у світі!!! Ми побачимо все най-най! Піднімемось на висоту 867 метрів над рівнем моря, побачимо неймовірну красу, сфотографуємось біля вражаючого водоспаду Кьосфоссен… Здається, що більшу красу годі уявити, але за кожним поворотом відкривається нова чудова картина, краща за попередню.
* Рекомендуємо найдивовижніший двох годинний «Круїз на кораблику серед величних фйордів» (за бажанням - 60 €). Два мальовничих рукава Сьогнефйорда обіймають нас своїми хвилями: вузький Нерейфйорд, обрамлений крутими скелями з водоспадами (фйорд внесений до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО) і широкий і величний Аурландфйорд.
Туристи, які не підуть на факультативи, матимуть вільний час у Фломі.
Ввечері переїзд до готелю. Поселення. Ночівля.
    Норвезькі фйорди    

6 день, п’ятниця (06.07.2018). БЕРГЕН.
Сніданок. По дорозі до Бергена ми відвідаємо один із найстаріших готелів країни, з оглядового майданчика якого, з висоти «пташиного польоту», відкриваються захоплюючі подих, казкові види на ущелину Сталхейм (вхід на оглядовий майданчик платний – 9 €), а також побачимо найбільший у Норвегії водоспад – Твіндефоссен і скуштуємо та наберемо воду з цього водоспаду, яка дає мужчинам неабияку чоловічу силу на довгі роки.
Довідка: Берген – друге за величиною місто Норвегії, ворота у світ фйордів. Він оточений горами і водою і дихає чарівністю. Городяни пишаються своїм містом і з любов'ю показують його туристам.
Оглядова екскурсія. Вільний час. Переїзд до готелю. Поселення в готель. Ночівля.
    Водоспад Твіндефоссен    

7 день, субота (07.07.2018). ОДДА.
Сніданок. Запрошуємо Вас здійснити дивовижну мандрівку. Наша дорога пролягатиме вздовжХардангерфйорда, спочатку ми відвідаємо містечко Одда на березі фйорду. Далі, по дорозі, після кожного повороту чи тунелю, нас чекають водоспади, круті гори, глибокі озера, ріки і фантастичні марсіанські пейзажі. Кожна людина хоча б один раз у житті хоче побувати у Норвегії, щоб побачити цю красу! Переїзд до готелю. Ночівля.
    Хардангерфйорд   

8 день, неділя (08.07.2018). ОСЛО.
Сніданок. Вітаємо в «Столиці землі Вікінгів - Осло». В Осло з'єднана старовина і сучасність! У перебігу століть норвежці творили, відкривали і дивували весь світ. Здивуємося і ми. Оглядова екскурсія містом. Вільний час до вечора.
*  Рекомендуємо відвідати трамплін Хольменколлен, якому більше ста років і унікальний «Парк людей Густава Вігеланна»...
22:00 – збір групи, нічний переїзд.
    Осло    

9 день, понеділок (09.07.2018). СТОКГОЛЬМ
Зранку прибуття в Стокгольм. Вільний час.
*  Рекомендуємо відвідати екскурсію «Легендарні Сігтуна і Упсала» (за бажанням - 35 €).
Довідка: На березі озера Меларен розташувалась перша столиця Швеції - Сігтуна - «місто-колиска» могутніх воїнів вікінгів. Чарівне провінційне містечко дбайливо зберігає давню культуру і історію ... Далі нас чекає знайомство з красунею Упсалою.
Головна окраса міста - Упсальський кафедральний собор. Собор вважається одним з найстаріших храмів країни, а висота 118,7 м робить його найвищим в Скандинавії. Довгий час собор використовували для коронації правителів, а зараз тут проводить служби архієпископ Швеції. Грандіозний собор в готичному стилі вражає розкішшю інтер'єру і тонкістю ручних розписів, які покривають стіни і вівтар. І це ще не все ... адже нас чекає в гості ще й частина старої Упсали з великою кількістю старовинних будиночків, храмів і «шведських пірамід", які розкажуть нам свої історії.
Орієнтовно о 15:00 – збір групи, переїзд в порт. Відплиття на поромі до Риги. Ночівля на поромі (розміщення в каютах на 4 особи економ-класу без вікна). Ще одна незабутня ніч на величезному кораблі.
    Стокгольм, старе місто    

10 день, вівторок (10.07.2018). ТАЛЛІНН
Сніданок на поромі (оплачується додатково за бажанням). Прибуття в порт Риги об 11:00. Переїзд до Естонії. Запрошуємо на оглядову екскурсію столицею – «Таллінн –   казкове місто на березі Балтійського моря». Древня архітектура, маленькі магазинчики, вузенькі вулички Старого міста, гамірні таверни і найголовніше - посмішки людей, які завжди раді гостям. Дух середньовіччя відчувається в цьому місті всюди - в вимощених бруківкою вуличках, черепичних дахах, шпилях церков, у полум'ї факелів, які кидають таємничі тіні на вкриту мохом кам'яну стіну замку Тоомпеа, в звуці прибою Балтійського моря ...
Після екскурсії – вільний час. Ввечері поселення в готель. Ночівля.
    Таллін, оглядовий майданчик    

11 день, середа (11.07.2018). ТАЛЛІНН
Сніданок. Вільний день в Таллінні.
* Рекомендуємо самостійно відвідати столицю Фінляндії – Гельсінкі. Подорож на поромі займе 2 год (оплачується додатково).
О 22:00 – збір групи у Таллінні, нічний переїзд.
   Паром у Гельсінкі    

12 день, четвер (12.07.2018).
Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 10.00).

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
- оформлення документів для візи;
- проїзд комфортабельним автобусом по маршруту;
- медичне страхування;
- проживання в готелях 3* зі сніданками (5 ночівель);
- ночівля на поромі Рига - Стокгольм (розміщення в каютах на 4 особи економ-класу без вікна. Сніданок оплачується додатково. В каютах: душ, туалет);
- ночівля на поромі Стокгольм - Рига (розміщення в каютах на 4 особи економ-класу без вікна. Сніданок оплачується додатково. В каютах: душ, туалет);
- супровід керівника групи за маршрутом.

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
- екскурсії – загалом 35 € - обов'язкова оплата;
- вхідні квитки в музеї та інші екскурсійні об’єкти;
- факультативи;
- особисті витрати;
- консульський збір – 35 € (крім громадян, що звільнені від оплати – власники біометричних закордонних - паспортів, пенсіонери, студенти до 21 року (стаціонар), діти до 18 років).
Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
* Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
** Доплата за трансфер становить 10 євро.
*** Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
**** Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;