Подорож до країн БеНіЛюксу виїзд з Франкіська

Паломницько-екскурсійна програма до країн БеНілюксу
28 квітня – 5 травня 2018 р.
   АКЦІЙНА ЦІНА** 335 € + 200 грн.   
Велічка, Краків, Лагевніки (1 день) – Берлін (1 день) – Люксембург (1 день) – Трір, Банно, Левен (1 день) – Брюссель (1 день) – Амстердам (1 день) – Прага (1 день) – Ченстохово (1/3 дня)
Виїзди відбуваються з наступних міст:
Тернопільська обл.: Бучач (02.30), Чортків (03,.00), Теребовля (04.00)**, Тернопіль (05.00), Зборів (05.30);
Львівська обл.: Золочів (06.00), Львів (08.00), Стрий (09.00);
Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (05.00), Калуш (05.30), Долина (06.00);
Адресу місця посадки в автобус у вашому місті Ви можете переглянути ТУТ.
   Казковий причал в Амстердамі   

1 день, субота (28.04.2018). ЛАГЕВНІКИ, КРАКІВ, ВЕЛІЧКА.
Виїзд з України (години та місця виїздів вказані вище). Проходження Україно-Польського кордону. Переїзд до Велічки.
Прибуття у Велічку.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію у соляні копальні "Велічка"* (22 €) - один із найцінніших туристичних об'єктів на польській землі.  Підземні озера, соляні тунелі, каплиці, камери, ікони, скульптури і абсолютно все з солі! Ця екскурсія перетвориться на захоплюючу мандрівку у світ підземелля, світ створений руками, світ солі, світ таємниць і загадок.
Переїзд у Лагевніки. Прибуття в Лагевніки. Свята літургія в українській капличці.
Довідка: Санктуарій Божого Милосердя в Лагевніках, який виник на місці монастиря, є одним із найбільших паломницький центрів Європи. В Санктуарії знаходиться ікона Ісуса Милосердного та гріб прекрасної Фаустини, до котрих прочани приїждають молитися з усього світу, починаючи з 40-х років ХХ ст.
Санктуаріум Божого Милосердя – це  комплекс об’єктів, серед яких: Базиліка Божого Милосердя, оглядова вежа, Монастир Сестер Матері Божої Милосердя, каплиця Поклоніння Святим Дарам, Пасторський Будинок і Зала Яна Павла ІІ.
Збір групи, переїзд в Краків.
Прибуття в Краків. Вільний час у Кракові, можливість погуляти містом.
Довідка: Краків -  вражаюче  місто, красиве і загадкове. Місто художників і музикантів, зі своїми легендами і, звичайно ж, милими польськими жартами. У ньому потрібно зупинитись хоча б на мить ... Ми побачимо костел св. Діви Марії, Ринкова площа з пассажемсуконних рядів Сукенніци, університетський квартал, монастир Францисканців, собор св. Петра і Павла та, нарешті, сам Вавельський пагорб з Кафедральним собором.
* Рекомендуємо екскурсію   «Слідами польських королів» (10€).
Збір групи, переїзд у транзитний готель, поселення в готель, ночівля в готелі. 
   Площа ринок у Кракові   

2 день, неділя (29.04.2018). БЕРЛІН.
Сніданок в готелі. Виселення з готелю. Переїзд до Берліну.
Свята літургія в одному із храмів міста.
* Рекомендуємо екскурсію:  "Велич могутнього Берліна" (11€)..
Довідка:  Берлін - величезний мегаполіс. Нам здасться, що ми подорожуємо у машині часу, адже тут можна попасти в майбутнє і опинитись в минулому. Після екскурсії - вільний час.
Рекомендуємо відвідати музей Пергамон, де виставлені архітектурні шедеври Стародавнього світу. Не забудьте скуштувати жарені сосиски та знамените німецьке пиво.
Вільний час до вечора. Нічний переїзд до Люксембургу.
   Бранденбурзькі ворота в Берліні   

3 день, понеділок (30.04.2018). ЛЮКСЕМБУРГ
Ранкове прибуття у Люксембург.
Оглядова екскурсія містом.
Довідка:  Унікальне місто-фортеця Люксембург: звивисті середньовічні вулички приведуть до скельної капели Сен-Кірен, готичного собору Сен-Мішель, розкішної торгової вулиці Гранд Рю, герцогського палацу і кафедрального собору Нотр - Дам, в якому зберігається ікона Богоматері покровительки міста. А з оглядового майданчика на краю скелі, яку називають «Балкон Європи», перед нами відкриється захоплюючий дух пейзаж: вкриті лісом Арденські гори і пагорби, спрямовані вгору шпилі соборів і церков ...У вільний час рекомендуємо екскурсії: «Родзинки Старого міста». Під час екскурсії ми зможемо насолодитись красою скельної капели Сен-Кірен, відвідаємо церква св. Іоанна Хрестителя, де знаходяться орган XVIII століття і скульптура 'Чорна Мадонна', а також по звивистих середньовічних вуличках погуляємо по старому місту і дізнаємося багато цікавих історій про Велике герцогство Люксембург.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (17 €).
Вільний час. Переїзд в  готель. Поселення. Ночівля в готелі.
   Верхнє місто в Люксембурзі   

4 день, вівторок (01.05.2018). ТРІР, БАННО, ЛАВЕН
Сніданок в готелі, виселення з готелю, переїзд до міста Трір.
Свята літургія. Прогулянка містом. Вільний час.
Відвідання головно пам’ятки міста Трір – Трірського собору, де зберігається знаменитий хітон Господа нашого Ісуса Христа.
Довідка: Трірський собор є місцем збереження багатьох християнських святинь. У крипті, зокрема, знаходиться мощівик з головою Святої Олени, в захристі знаходяться частина ланцюга, яким був скутий Апостол Петро, сандалі і цвях Святого Андрія Первозванного, а також частки мощей Святих праведних богоотців Іоакима і Анни. Також в соборі поховані деякі єпископи Тріра.
Збір групи, переїзд у Банно.
Довідка: Банно — невелике селище франкомовної частини Бельгії. Відоме як місце об`явлення Богородиці з Банно,  є шанованою марійною святинею цього краю. Взимку 1933 року Божа Матір з`явилася одинадцятирічній дівчинці Марієтті з бідної католицької родини. Було вісім об`явлень, під час яких Богородиця закликала до молитви, провадження вервиці та називала себе Дівою Бідних. Об`явлення в Банно були офіційно визнані  католицькою церквою в 1949 році. На території знаходиться  велика церква, джерело, каплиця Об`явлень, Хресна Дорога, кілька невеликих каплиць в лісі, лікарня для хворих, які приїжджають для зцілення.
Вільний час для приватної молитви. Переїзд до Лавен.
Прибуття в Лавен.
Довідка: Лавен — місто в Бельгії, розташоване у землі Фландрія, на берегах річки Дейле
Місто досить широко відоме завдяки розташованій у ньому штаб-квартирі міжнародної корпорації Anheuser-Busch InBev, найбільшого у світі виробника пива.
У Левені знаходиться найстаріший у Бельгії Левенський католицький університет, заснований 1425 року. Протягом 1931—1962 років за сприяння Бельгійського комітету допомоги українським студентам університет закінчили понад 100 українців.
Прогулянка містом, вільний час.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
   Чорні ворота в місті Трір   

5 день, середа (02.05.2018). БРЮССЕЛЬ
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Брюсселю.
Довідка:  Спочатку вигляд Брюсселя склався з монументальних споруд, що оточують Будинок короля, зведених процвітаючими комерсантами і ремісниками. Сьогодні це архітектурний ансамбль площі Гранд-плас, старовинні вузькі вулички, шоколадні бутики в Королівських галереях Св. Юбера. Тут дивовижним чином поєднуються бароко, готика і модерн, відображаючи, мабуть, один з головних принципів сучасної Європи - невпинний прогрес з дбайливим збереженням історичної спадщиниНаше знайомство з містом почнеться з Ринкової площі. Гранд-Плас - не тільки найбільша і красива площа Брюсселя, а й одна з найкрасивіших в світі. У 13 столітті тут шуміли торгові ряди, влаштовувалися свята і лицарські турніри, працювали сукновальні, вершилася правосуддя. Будинки навколо площі були зруйновані в 1695 року під час французької облоги, але пізніше відновлені за ретельно продуманим планом і стали виглядати ще краще. Фасади будинків прикрашені майстерним різьбленням, гірляндами, статуетками і колонами. Кожна із старовинних будівель має свою власну назву, наприклад, «Вовчиця», «Візок», «Лисеня».
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (15 €).
Вільний час.
Переїзд в транзитний готель. Ночівля в готелі.
   Кафедральний собор   

6 день, четвер (03.05.2018). АМСТЕРДАМ
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Амстердаму.
Довідка:  Амстердам – найвеселіше місто, його величають Північною Венецією, інші "Діснейлендом для дорослих". Проте ніщо не може передати всю його красу і чудову привабливість. Центральна площа Дам, Королівський палац, знаменитий залізничний вокзал, плаваючий квітковий ринок, площа Рембрандта, музей Мадам Тюссо та музей Ван Гога, старовинна архітектура та чудова пишність водних каналів Амстердама.
Місто Амстердам має багатолітню історію. Не дивно, що про це місто йдеться в багатьох легендах та оповідях. Одна з таких історій розказує нам про Амстердамське чудо.
В одну з холодних березневих ночей, на одній з вулиць Амстердаму помирав важкохворий чоловік. Священник, котрий прийшов до хворого дав йому оплатку, та він не зміг її проковтнути. Служниця кинула її в камін, та вона не тільки не згоріла, а чудом піднялась в повітрі над вогнем.
Вільний час у Амстердамі.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (17 €).
* Рекомендуємо прогулянка на кораблику по Амстердаму (16 ).  Що б там не говорили, але Амстердам треба дивитися з води. Можна довго гуляти містом, відвідувати музеї і сидіти в кофешопах, але якщо ви не прогуляєтесь хоча б раз на кораблику по каналах Амстердама, то повного відчуття Амстердама у вас не вийде. Не дарма ж Амстердам прозвали "північною Венецією"!
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (15 €)
 * Рекомендуємо  екскурсію в  Королівський парк Кокенхоф (28 )  — восьме чудо світу! Тут із квітів зроблені не клумби, а річки небаченої красоти. Тюльпани, бузок, незабутки, лілії, троянди...а яких кольорів! Червоні, жовті, сині, в полосочку, лілові, білі. Кокенхоф — це чарівне місце, де обов'язково необхідно побувати! Збір групи. Нічний переїзд в Краків.
Вільний час.
Збір групи, нічний переїзд у Прагу.
   Річковими каналами Амстердаму   

7 день, п’ятниця (04.05.2018). ПРАГА
Ранкове прибуття у Прагу.
Довідка: Прага - місто, в якому хочеться гуляти і гуляти, постійно відкриваючи все нові і нові місця! Пішохідна екскурсія по місту - це справжня пригода зі смаком легенд, таємничості, часом шокуючою і заворожуючою душу правдою, про події минулих років. В лабіринтах маленьких вуличок Ви поринете в таємничу атмосферу Старого міста: стародавня Порохова вежа, Становий театр, який пам'ятає ще Великого Моцарта; Каролінум - перший Празький університет, костел Діви Марії перед Тином. Староміська площа не залишать Вас байдужими. Ви станете свідком параду апостолів на старому астрономічному годиннику Орлої: про рухомі фігурки курантів – апостолів, алегорії смерті та півня, швидкоплинність часу та сарказм жадібності знають навіть ті, хто в Празі ніколи не бував!
Свята літургія у одному з храмів міста.
* Рекомендуємо оглядову екскурсію містом* (9 €)
Вільний час, можливість самостійно прогулятись старовинним містом, зробити фото та відчути неймовірну атмосферу столиці
* Рекомендуємо екскурсю в Празькому Граді (11 €) - постійній резиденції чеських князів, королів і президентів. Тут Ви побачите величний Кафедральний Собор святого Віта, побудований в епоху готики, Старий Королівський Палац, Базиліку святого Георгія, фонтани і скульптурні монументи, а також легендарна Золота Вуличка, на якій жили стародавні алхіміки, що шукали спосіб перетворення будь-якого металу в золото, філософський камінь і еліксир вічної молодості.
* Рекомендуємо здійснити двогодинну прогулянка на кораблику по річці Влтава (26 €). На кораблику є дві палуби: нижня з панорамними вікнами, яка опалюється в холодний період, та верхня – відкрита.
Переїзд в готель на ночівлю на території Польщі. Ночівля в готелі.
   Карловий міст в Празі   

8 день, субота (05.05.2018). ЧЕНСТОХОВА
Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Ченстохови.
Довідка: Ченстохову називають духовною столицею Польщі, при цьому вона збирає паломників і туристів з усього світу, які прямують до монастиря ордену Паулінів на Ясній Горі, центрі релігійного культу Діви Марії.
У храмі монастиря зберігається знаменита чудотворна ікона Божої Матері з немовлям (її ще називають Чорною Мадонною), до якої щорічно прибувають мільйони прочан. Авторство знаменитої ікони приписують євангелістові Луці, який написав її в Назареті, на дошці від столу з дому святого сімейства. Біля цього столу  молилася сама Марія. За стародавнім переказом, Лука написав три ікони Божої Матері. Подивившись на них, Богородиця сказала: "Благодать, що народилася від мене, та моя хай буде з цими святими іконами", після чого ікони отримали чудодійну силу.
Свята літургія.
Збір групи. Переїзд  в Україну.
   Ченстохова   

Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Львів. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Львів в даній програмі орієнтовно о 20.00).

 У ВАРТІСТЬ ВХОДИТЬ:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту;
-супровід  духівника і керівника групи;
-проживання в готелях згідно маршруту;
-сніданкизгідно програми;
-медичне страхування;

У ВАРТІСТЬ НЕ ВХОДИТЬ:
-консульський збір для отримання візи (35 €);
-факультативні екскурсії;
-вхідні квитки;
-харчування, не передбачене готелями;
-приватні витрати;

Важливо:
ОБОВ’ЯЗКОВО!!! усім клієнтам потрібно бути на місці посадки за 20 хвилин до години виїзду.
* Факультативно, мінімальна кількість туристів на факультативи - 20 осіб
**Міста посадки Бучач, Чортків та Теребовля є факультативними і можливі за додаткову оплату. При кількості бажаючих 8 або 10 чол. вартість довозу в дві сторони складе 200 грн. При більшій кількості чол. вартість довозу зменшиться та в кожному випадку буде розраховуватися індивідуально. При меншій кількості чол. вартість також буде вираховуватися індивідуально в кожному конкретному випадку;
*** Організатори не несуть відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, затори на дорогах, погодні умови та пов'язані з цим затримки в турі та можливі незручності.
**** Організатори залишають за собою право на зміну порядку проведення екскурсій, а також на заміну їх на рівноцінні;
***** Під час вільного часу - автобусне обслуговування не передбачено;
****** Для всіх, у кого "День народження" в подорожі – у подарунок від компанії одна з рекомендованих екскурсій!